Поклон пред мъжете, но защо?

,

 

 

Този материал идва в подкрепа на мъжете – половинки и татковци, които взели решението да направят семейство, не са знаели какво ги чака. Изрично заявявам, че тук обсъждам само добрите страни..не споменавам качествата мързел, незаинтересованост, инфалтилност, които или наистина са често срещани у мъжете или ние, жените имаме грешно тълкуване..

С това писание искам да отдам почит и да подчертая нуждата от мъж до всяка жена!

muje

Мъжът знае, точно кога жена му е полудяла.. и това е доста преди да се осмели да го каже.

О, да! Те безпогрешно виждат и усещат дори най-леките промени в поведението, настроението или визията ни, но си траят. В повечето случаи нашите промени са стряскащи и мъжете просто изчакват “да ни мине”. Всъщност те са доста търпеливи! Отварят  дума за “промяната” чак когато положението е излязло от релсите. Имайте това предвид следващия път когато мъжът ви “не забелязва новата ви прическа” или чуете от устата му “променена си…” Вместо да избухвате, (както всички жени обикновено правим) наострете уши и се опитайте да се върнете “в норма”. Той е прав!

 

Мъжът има свой (често нестандартен, но надежден) начин за справяне със тежките ситуации. Давайте му поле за изява!

Няма да се впускам в обяснения. Мъжете имат различно мислене от нас, нека им позволим да ни бъдат от полза! Имайте безрезервно доверие в съпруга си и вижте какви чудеса ще сътвори! Той може да открие много по-функционален начин за подредба на съдовете в шкафа, може да сготви необичайна, но бърза, лесна и вкусна вечеря, може да покаже много по-ефикасен метод за запомняне на таблицата за умножение на детето. Или пък да приспи бебето по безумен за нас, но петминутен начин! Единственото, което се изисква от нас е да стиснем зъби, когато искаме да му крещим в лицето “ти луд ли си?!”

 

Когато виждаме, че мъжът мързелува, той всъщност си почива!

Откакто възприех истината в горните думи, у дома настъпи мир! А аз получавам исканата помощ в домакинската работа по-често от преди, когато всяко обръщение  включваше гласно или негласно “мързел, мързелив, мързеливец…”

 

Семейният мъж е по- търпелив от нас! Признаваме и го уважаваме за това!

За младата съпруга  семейният живот крие изненади, но е очакван и премислян често от петгодишната й възраст. За мъжа сравнението ми е – той спи дълбок, сладък сън под мек и топъл юрган… Изведнъж някой го грабва(съпругата разбира се), изкарва го по пижама в зимната виелица(сватбата) и започва да му крещи и да му дава команди(за всичко!).

… и въпреки това седи, понася и сам се изненадва от търпението си. Нужна е развносметка и за двете страни! Моята е, че ако аз бях мъжът.. досега да съм вдигнала революция!

 

Мъжът знае, че светкавичната бързина, с която искаме да се случват промените, просто не е полезна.

Нямам отговор защо! Факт е, че всичко поискано от нас сега и веднага се случва, но не в срок ‘сега и веднага”. От което следва, че май грешката е в женското нетърпение.

 

Работата на мъжа е да “лови елени и да ги носи в пещерата”

Когато възможността за проява на храброст, ловкост, сила и дързост е заменена с щракане по клавиатурата и галене по умния телефон, ние жените сме длъжни да предоставим поле за развитие и изява на мъжката смелост, просто за да имаме истински мъж до себе си!!! Различно е за всяко семейство – един ходи на лов, друг на риболов, друг си оправя колата сам, друг ходи да спортува.. Мъжките хобита поддържат  мъжките качества, за които почти няма място в съвременното общество.  Ние жените смятаме, че ни пренебрегват, че са лентяи, че могат да свършат нещо много по – полезно. А те…. драпат да проявят и употребят истинските си, заложени от природата мъжки качества!

 

Като край – жената е жена, когато до себе си има горд, здрав и пълноценен мъж. Мъжът е мъж, когато жената до него е пълноценна жена! Може да звучи като параграф 22, но разковничето е в наши ръце.. Женските ръце..

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *