Задръстванията – време за себе си

 

Първо се бунтувах срещу ремонтите, задръстванията и наглите шофьори. После забелязах, че колкото и дълго да висим по светофарите, детето се забавлява отзад, разглежда колите и автобусите, а на мен ми е скучно! Бързо разбрах, че това е “моето време” и трябва да го използвам! Хубаво е да гледаме фактите от положителната им страна, нали?

 

traffic-jam-688566_1920

 

Вече не се ядосвам, а се радвам! Ето с какво се занимавам  в задръстванията:

-С прекрасната функция “screenshot” на телефона и разбира се, мобилния интернет, запазвам всичко, което ме интересува и чета по светофарите – рецепти, анонси, коментари, анализи, събития, съвети, и още, и още, и още…

-Правя списъци за пазаруване /задачи, които чакат/ багаж, ако ни чака пътуване

-Провеждам всички важни разговори за деня. Много е странно, но в колата детето няма претенции към мен и дължината на разговорите ми – мълчи и когато затворя пита кой беше.

-Кратки козметични процедури – гримиране, пилене на нокти, чистене на лицето, слагане на крем, ако пътувам сама – понякога се лакирам

-Подготвям материали и идеи за работата си, случва се да режа, лепя, оцветявам…

-Опаковам подаръци

 

Разбира се, предварително подготвям всичко нужно за тези дейности . Имам обаче и трайно присъстващи атрибути в колата- тиксо, ножица, молив, химикал, тефтер.

Напоследък задръстванията станаха направо необходими в моя график. Преценявам всяка задача “а не мога ли да я свърша по светофарите”.

…Понякога зелената вълна ме разочарова, признавам си …

 

А вие, за какво използвате задръстванията в столицата?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *