Вики

 

Познавам Вики от много години и за мен е истинско удоволствие, че тя даде своите отговори ! Ще се запознаете с част от живота  на танцьор, модел, войник, сомелиер, обиколил половината свят, за да намери любовта си и да се установи(засега) в Ню Джърси.

 582780_10151213653169532_2071041534_n 

Кой е твоят начин да запазиш самообладание, когато родителството ти дойде в повече?

По-рано оцветявах книжки за оцветяване и пиeх по едно малко питие в края на деня. Сега направо си лягам. Но това е късно вечер, след като бурята е преминала. Иначе си изпускам нервите понякога, че даже и псувам, но работя върху самообладанието. Понякога мълча, докато ми мине яда. Друг път плача с глас, докато забърсвам поредната беля на пода. Важното е, че лошите моменти са малко и всеки ден започваме наново.

Как бащинството промени мъжa ти?

Мъжът ми спря да кара мотор и не излиза “по мъжки” с приятели, както преди. Много е внимателен към нас. Загрижен е за физическото и психическото здраве както на Лиа, така и на мен. Много рядко намира време за себе си, но и аз съм по същия начин. След работа е отдаден на детето ни и не успява да намери време да тренира по час – два на ден, както преди. Много неща не са както преди и ще мине време, докато намерим начин да бъдем  родители без да губим себе си.

Каква мъдрост получи от майчинството?

Не знам за мъдрост, но разбрах, че се ядосвам и притеснявам излишно за някои неща, върху които нямам никакъв контрол. Разбрах, че всичко идва със времето си и че няма за къде да бързам. Не всичко трябва да бъде състезание “кой е по-по-най”. Научих се да прекъсвам сгъването на прането, за да поиграя с Лиа. Не съм се научила още,  как да държа на своето с роднини, които искат да наложат тяхната философия за отглеждането на моето дете.

Какви са вашите начини да поддържате отношенията и романтиката с половинката ти, след появата на детето?

Бих искала да кажа, че имаме план всяка седмица за романтична вечеря, но истината е, че почти нямаме време един за друг (особено сега, когато очакваме второ бебе). Умората се натрупва – между дълги часове в офиса, тичане след едва 2-годишно дете, чистене, готвене….заспиваме рано и ставаме пак, като пилето запее към 6 сутринта. Понякога оставяме детето със свекърите и излизаме за няколко часа, на кино или на ресторант, но много рядко.

11224034_10153697374689532_8556914932483230943_o

Как изглежда един твой обичаен ден? Спазваш ли график, лист със задачи?

Не спазвам някакъв точен график, но това е, защото не работя в момента. Дъщеря ми е главната ми грижа. Тя става между 6 и 7 сутринта. Ляга си в 21ч. Излизаме на разходки, на пазар, в парка и т.н. Ядем закуска, обяд и вечеря, горе долу по едно и също време всеки ден. Къпя я на всеки 2-3 дни, по лекарска препоръка,  преди вечеря. Останалите задачи са предполагам като на всички – пране, готвене, чистене, подреждане. Върша всичко с Лиа, до колкото е възможно. Тя не е много съгласна като не и обръщам внимание, но няма как. Докато съм в кухнята, й давам и лъжици и тенжери да дрънка и да “готви”.

 

 Твоето лично откритие?

Не съм сигурна точно… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *