Зорница

Зорница е една от жените, за които така модерната дума “мултитаскинг”  важи с пълна сила! Лавирането между семейството, детето, работата и времето за себе си е реалност, а не провал в семейния живот! Да е ясно!

Кой е твоят начин да запазиш самообладание, когато родителството ти дойде в повече?
Ако го намеря, ще ми е много добре 🙂 Иначе, за да не избухна броя до 10 или отивам за малко в другата стая, повтарям си, че няма смисъл да се ядосвам за глупости.

Как бащинството промени мъжа ти?
Не го е променило много, поне не забелязвам коренна разлика. Той винаги е бил много грижовен и е правил всичко за мен, сега прави всичко за нас. Докато преди не показваше притесненията си толкова, сега може би му личи малко повече.

Каква мъдрост получи от майчинството?
Че е трябвало да вярвам на майка си, когато съм била малка, защото всичко, което ми казвала е било вярно. Но както за повечето неща, така и за майчинството, трябва да ти дойде до главата, за го разбереш наистина. Друго, което осъзнах е, че не е достатъчно да мисля само за детето си, трябва да пазя себе си и близките си, защото трябва да сме живи и здрави в името на детето и не трябва да се предаваме.

Какви са вашите начини да поддържате отношенията и романтиката с половинката ти, след появата на детето?
Винаги когато имаме време и възможност излизаме някъде само двамата, дори и за половин час, просто да сме заедно и да се наприказваме.

Как изглежда един твой обичаен ден?
Ставам, оправям се, будя малката, за да я подготвя за градина, водя я, а после отивам на работа. Прибирам се в най-добрия случай към 7:30-8, храня малката и я оправям за сън, когато тя заспи хапвам, къпя се и върша други задачи, често свързани с излизане по работа и то само ако има на кого да оставя спящото мъниче. Когато се прибера, ако имам сили чета или гледам някой филм за разтоварване и към 1-2 заспивам.

Спазваш ли график, лист със задачи?
Опитвам се, но нямам навика да си правя график, всичко е в главата ми и затова често забравям 🙂 в повечето случаи искам денят да е поне 40 часа, за да ми стигне времето.

Твоето лично откритие?
Като го направя, ще ти кажа!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *